Külföld

Nem állt le a zenekar, sokkolóval intézték el a rendőrök a karnagyot

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 19:05

Gyorsan eszkalálódott a helyzet.

Sokkolta, majd letartóztatta a rendőrség egy alabamai középiskola zenekarának karnagyát, miután nem volt hajlandó leállítani a zenekar előadását egy futballmeccs után – írja az NBC News.

Az incidens múlt csütörtökön történt a Minor és a Jackson-Olin középiskola futballmeccse után Birminghamben. A rendőrség testkamerás videója rögzítette az esetet. A felvételt hétfőn hozták nyilvánosságra. 

A videón látható, hogy három rendőr többször is felszólítja a zenekarvezetőt az előadás befejezésére, de ő a kérést visszautasítja. A karnagyot rövidesen sokkolóval is megütötték majd bilincsbe verték. A rendőrség azt állította, hogy megütötte az egyik rendőrt, de ezt a karnagy tagadja. 

A rendőrség szerint a rendőrök a meccs után kiürítették a stadiont, és látták, hogy mindkét iskolai zenekar játszik. A rendőrök megkérték a karnagyokat, hogy hagyják abba a zenélést. A Jackson-Olin zenekara abbahagyta, de a Minor High School folytatta „Ideje indulni. Mindannyian gyertek le” – mondja a rendőr a zenekar felé közeledve.

A tiszt ezután beszélni kezd a karnaggyal, aki azt ismételgette, hogy „takarodj a szemem elől, tűnj el az arcomból, takarodj az arcomból”. Egy második rendőr is megjelenik a helyszínen, és azzal fenyegetőzik, hogy felveszi a kapcsolatot az iskolával, a karnagy pedig börtönbe megy. A karnagy úgy reagált: „király”, majd jelezte a zenekarnak, hogy nyugodtan játsszon tovább. 

Egy ponton a pályavilágítás lekapcsolt és megbilincselték a karnagyot. Ekkor fizikai konfrontáció következett, majd a tisztek többször is bevetették a sokkolót, amitől a karnagy a földre esett. 


A karnagyot a stadionban ellátták, majd kórházba szállították. Miután kiengedték, a városi börtönbe szállították, és rendbontással, zaklatással és letartóztatásnak való ellenállással vádolták meg. A rendőrség szerint azóta szabadlábra helyezték.

Juandalynn Givan, a karnagy ügyvédje az NBC News-nak azt mondta, jogtalanul tartóztatták le a férfit. 

„Minden igazolható ok nélkül egy birminghami rendőr közeledett a zenekar karnagyához, elképzelhetetlen mértékben eszkalálva a helyzetet” – mondta Givan. „A rendőr sokkolót vetett be a zenekarvezető ellen, fizikai és érzelmi sérülést okozva, mindezt a tanítványai szeme láttára” – fogalmazott az ügyvéd, aki szerint az eset egyértelműen hatalommal való visszaélés volt, és ügyfelük polgári jogainak megsértése.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#alabama#meccs#focimeccs#zenekar#rendőrség#letartóztatás#sokkoló

Címlapról ajánljuk