Külföld

Özönvíz Líbiában: frontálisan ütközött egy mentőcsapat, többen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 21:55

Frontálisan ütközött egy líbiai család autójával egy mentőcsapatot szállító jármű az árvízkatasztrófa sújtotta Dernában. A görög mentőcsapat négy tagja meghalt, a tragédiában a líbiai család három tagja is életét vesztette.

Közúti balesetben vesztette életét egy görög mentőcsapat négy tagja Líbiában – közölte vasárnap a kelet-líbiai kormányzat egészségügyi minisztere.

Az MTI szerint a balesetben tizenöten megsérültek, közülük heten válságos állapotban vannak. A 19 fős mentőcsapatot szállító jármű az árvízkatasztrófa sújtotta kelet-líbiai Dernánál volt, amikor frontálisan ütközött egy líbiai család autójával. 

A tragédiában a líbiai család három tagja is meghalt.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) legfrissebb adatai szerint mintegy 11 300 ember életét követelték Dernában az áradások, és további 170 ember az észak-afrikai ország más térségeiben vesztette életét az ítéletidőben.

Mint arról az RTL Híradója is beszámolt, egyre csak nő a Líbiát sújtó áradás áldozatainak száma, és már több mint tízezer embert tarthatnak nyilván eltűntként. Egy hatalmas vihar okozott özönvizet az ország északkeleti részén, egy város mellett két gát is átszakadt, a víz a település negyedét letarolta. Az ország nemzetközi segítséget kért.

Szijjártó Péter külügyminiszter nemrégiben közölte: 37 emberrel és három kutyával indultak útnak a magyar mentőcsapatok Líbiába.

Nyitókép: A pusztítás nyomai az árvíz sújtotta kelet-líbiai Dernában 2023. szeptember 12-én. MTI / AP

 

#Külföld#líbia#árvíz#mentőcsapat#frontális ütközés#baleset bűnügy

Címlapról ajánljuk