Lezuhant egy tűzoltóhelikopter, a legénység több tagja meghaltLezuhant egy tűzoltóhelikopter Törökország nyugati részén, a legénységből mindössze egyetlen ember élte túl a tragédiát.
Külföld

Oltás közben lezuhant egy tűzoltóhelikopter, a legénység több tagja meghalt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 21:23

Lezuhant egy tűzoltóhelikopter Törökország nyugati részén, a legénységből mindössze egyetlen ember élte túl a tragédiát.  

Lezuhant egy tűzoltóhelikopter vasárnap Törökországban. A legénység három tagja meghalt a balesetben, egy túlélőt pedig nem életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak – írja az MTI.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a tragédia a nyugat-törökországi Izmir város közelében, egy víztározó mellett történt, ahonnan éppen vizet vettek egy erdőtűz megfékezéséhez. A helikopteren három kirgiz és egy török tűzoltó tartózkodott, a túlélő az egyik kirgiz állampolgár volt.

Erkan Özkan, Izmir polgármester-helyettese közölte, a holttestek felkutatása továbbra is folyamatban van. Ibrahim Yumakli mezőgazdasági miniszter pedig arról beszélt, hogy a gép roncsát búvárok megtalálták, de a látási viszonyok nagyon rosszak a víz mélyén, ami megnehezíti a munkálatokat.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#baleset bűnügy#tűzoltó#helikopter#lezuhant#törökország

Címlapról ajánljuk