Külföld

Verekedés tört ki a világ legízléstelenebb buliján, tüntettek a kilakoltatási moratórium végét ünneplő ingatlantulajdonosok ellen

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 12:21

Berkeley-ben a Covid után szeptember 1-jétől lehet ismét utcára tenni a nem fizető albérlőket, a tulajdonosok szövetsége bulit is szervezett.

Partit rendezett a Berkeley Ingatlantulajdonosainak Szövetsége, hogy megünnepeljék, szeptember elsejétől véget ért a városban a kilakoltatási moratórium – írta a Los Angeles Times alapján a 24.hu.

Az összejövetelt sokan a világ legízléstelenebb rendezvényének nevezték, elvégre annak örülnek a gazdag ingatlantulajdonosok, hogy az utcára tehetik a nem fizető bérlőket vagy adósokat. 

A bulinak helyt adó divatos gasztroplacc előtt tüntetők is megjelentek, és összetűzés is volt, a tulajdonosok ugyanis olyanokat kiabáltak ki, hogy „paraziták”. A beszámolók szerint végül ököllel ütötték egymást a tulajdonosok és a tüntetők, de volt olyan is, aki székeket dobált. 

Bár az étterem előtt rendőrök álltak, nem avatkoztak közbe. Később egy közleményben azt írták, azért nem, mert nem vették észre, hogy odabent verekedés tört ki és senki sem kért sem orvosi, sem rendőri segítséget.

Az ügyben végül nyomozás indult. 

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#tüntetés#ingatlan#Berkeley

Címlapról ajánljuk