Külföld

Metrósínek közé lökött egy hajléktalan egy 74 éves férfit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 10:58

Az idős férfi a New York-i metróban várakozott, amikor egy zavartnak tűnő hajléktalan odalépett hozzá, majd a sínek közé lökte.

A New York-i metrósínek közé lökött egy hajléktalan egy 74 éves férfit. A hajléktalan férfi minden előzmény nélkül, látszólag indokolatlanul lökte a sínekre az idős embert, aki súlyos sérüléseket szenvedett – írja az ABCNews.  

Az idős férfi munkából igyekezett haza kedden kora reggel, majd a manhattani Upper East Side-on várakozott, amikor egy zavartnak tűnő odalépett hozzá, majd a sínek közé lökte. Az áldozat gerince megrepedt, súlyos borda- és medencesérüléseket szenvedett – közölte a helyi rendőrség. Hozzátették, 

idén eddig már tíz embert löktek a sínek közé. 

Tavaly novemberben Eric Adams polgármester kiadott egy utasítást, amelyben arra kérte a rendőröket és az mentősöket, hogy vegyék őrizetbe azokat a személyeket, akik „mentálisan betegnek” vagy „önveszélyesnek” tűnnek, majd küldjék őket pszichiátriai kivizsgálásra. Ez a közlemény szerint tudatos stratégia, így segít a város leküzdeni a hajléktalanoknak a mentális egészségügyi problémáikat.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#metrósínek#idős férfi#hajléktalan

Címlapról ajánljuk