Külföld

Százmilliókat fizetett a tankerület a diáknak, akit 14 évesen szexuálisan molesztált a tanárnője

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 12:44

A tanárnő, aki egy másik diáktól teherbe esett, elismerte, hogy legalább tízszer közösült a fiúval az osztályteremben és az otthonában.

Egy kaliforniai tankerület 2,25 millió dollárt, azaz átszámítva nagyjából nyolcszázmillió forintot fizet egy volt diáknak, akit 14 évesen szexuálisan molesztált egyik tanárnője – jelentette a helyi sajtó. Az összeget peren kívüli megegyezés részeként fizetik ki az egykori diáknak, aki két éve indított pert a tankerület ellen az eset miatt.

Laura Whitehurst 2013-ban elismerte, hogy 10-15 alkalommal közösült az akkor 14 éves fiúval az osztálytermében, valamint az otthonában. Az angoltanárként, valamint fociedzőként dolgozó nő két másik fiút is behálózott másik iskolában. Egyiküktől, egy 16 éves fiútól, akivel egy éven át volt kapcsolata, gyereke is született.

Az utóbbi eset miatt az érintett tankerület 2016-ban hatmillió dolláros (jelenlegi árfolyamon több mint kétmilliárd forint) kártérítést fizetett az áldozatnak, aki az ellenük indított perben azt állította, hogy az iskola tudott arról, hogy mit művel a tanárnő, de erre nem figyelmeztették a családját.

Whitehurst fél évet ült börtönben, miután bűnösnek vallotta magát a három diákjával folytatott törvénytelen szexuális kapcsolat vádjában, és nevét fel kellett vinni a szexuális bűnözők listájára.

Az eset hatalmas botrányt okozott, és a helyi sajtó tényfeltáró nyomozásai kiderítették, hogy a tankerület iskoláiban rendszeresen eltussolták a hasonló eseteket. A tankerület azóta már több mint 45 millió dollárt fizetett ki volt diákoknak kártérítésként. 

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#diák#tanárnő#középiskola#egyesült államok#molesztálás#szexuális bántalmazás#kártérítés#megrontás#szex

Címlapról ajánljuk