Külföld

Három hét után megtalálták a világ legforgalmasabb repterén elveszett kutyát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 19:30

Maia kiszökött a kennelből, és hetekig bujkált a reptéren.

Három héttel azután, hogy elveszett a világ legforgalmasabbnak vélt repterén, a teherforgalmi létesítmények közelében rejtőzködve megtalálták Maiát, a hatéves kutyát – írja az NBC News.

Maia azután veszett el, hogy augusztus 18-án a Delta Airlines légitársasággal a Dominikai Köztársaságból a Hartsfield-Jackson atlantai nemzetközi repülőtérre repült gazdájával, Paula Rodriguezzel – közölte a légitársaság. Csakhogy Rodriguez nem léphetett be az Egyesült Államokba, mert gondok voltak a vízumával, Maia pedig megszökött a kennelbő.

Rodriguez a The Washington Postnak elmondta, hogy az éjszakát egy repülőtéri fogdában kellett töltenie, míg Maiát a Delta egyik állattartó létesítményében helyezték el, hogy másnap érte mehessen. 

Miután a kutya megszökött, Rodriguezék adománygyűjtést indítottak, hogy segítsék Maia keresését. Több mint 6000 dollár gyűlt össze, és megjelent a közösségi médiában a #whereismaia hashtag is. Rodriguez anyja is Atlantába repült, hogy segítsen Maia keresésében.

A légitársaság közölte, hogy azonnali keresést indított a repülőtéren, az alkalmazottak még éjjellátó szemüveggel is keresték az állatot. Három gyötrelmes hét után megtalálták. 

„Fáradt, de láthatóan jó egészségnek örvend. Állatorvoshoz vitték és várhatóan hamarosan hazatérhet” – tweetelte vasárnap a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtér.

Rodriguez vasárnap megosztott egy Instagram-sztorit, amelyben csupa nagybetűvel azt írta: „Maiaaaaaaaaa hazajööööön!”.

Nyitókép: Hartsfield-Jackson Atlanta

#Külföld#maia#kutya#atlanta#repülőtér#reptér#elveszett#elveszett kutya#állatbűnözés

Címlapról ajánljuk