Külföld

Ismét megúszta a börtönt a diákjával szexelő tanár

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 14:47

Csak közhasznú munkavégzésre ítélték a viszony miatt.

Ismét úgy döntött a bíróság, hogy nem adható börtönbüntetés a 31 éves ausztrál Monique Oomsnak, a tanárnőnek, aki egy 16 éves diákjával szexelt. A nőt korábban közhasznú munkára ítélték, és az ítélet továbbra is hatályos marad.

A diák és a tanár először Instagramon kezdtek el beszélgetni, majd kapcsolatuk egyre intimebbé vált, a nő alsóneműs fotókat is küldözgetett a fiúnak. Ezután 2022 júliusában szexuális viszont is kezdtek: a nő otthonában és autójában zajlottak az együttlétek.

Az iskolát egy névtelen bejelentő értesítette a viszonyról, amelynek következtében Oomst először kirúgták, majd perbe is fogták. A nő bűnösnek vallotta magát a rábízott fiatalkorúval való szexuális kapcsolat létesítésének vádpontjában.

A bíró úgy találta, hogy a bűncselekmény időpontjában a nő törékeny mentális állapotban volt, és több pszichológiai problémától, mint például a depressziótól és a szorongástól is szenvedett. Az általa kiszabott ítéletet azonban megtámadta az ügyészség, sikertelenül. A bíróság Melbourne-ben másodfokon is úgy találta, hogy „extrém problémákat” okozna a nőnek, ha bebörtönöznék.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#diák#tanár#szex#ausztrália#ítélet

Címlapról ajánljuk