Külföld

Több tucat nővel randizgatott a házas rabbi, az izraeli törvények szerint nemi erőszaknak számít, amit tett

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 20:23

Más országban megúszhatta volna egy nagyon csúnya válással, de ha Izraelben hamis identitást használva történik a beleegyezéses szex, az is nemi erőszaknak számít.

Letartóztattak Izraelben egy New Yorkból származó 35 éves rabbit, mivel a házas férfi vallási pozíciójának (és felesége létének) elhallgatásával az évek alatt több tucat nővel randizott, akikkel randiappokon ismerkedett meg, írja a Daily Mail.

Amit tett, az a legtöbb országban nem számítana köztörvényes bűncselekménynek (legalábbis nem nemi erőszaknak), az izraeli törvények értelmében azonban az is nemi erőszak, ha valaki hamis identitást használva szexel másokkal, még akkor is, ha azok beleegyeztek az együttlétbe.

A kétgyermekes édesapa kapcsolatai közül volt olyan is, amely hét éven át tartott. Eredetileg két nő panaszolta be őt az izraeli hatóságoknál, később viszont 18 továbbit is kihallgatott a rendőrség.

A férfi nagyjából tíz éve költözött Brooklynból Izraelbe, és egy zsidó egyházi iskola tanáraként dolgozott. Az ügy kirobbanása óta azonban már onnan is kirúgták. A vádak szerint Yosef Mordechai Paryzer azt hazudta az általa megismert nőknek, hogy egyedülálló, szobatársakkal él, valamint hogy kutyaatréner, illetve egy nonprofit alapítványnál dolgozik. Tevékenysége során álneveket is használt.

Nyitókép: Israel Police / Tinder

#Külföld#rabbi#viszony#tinder#izrael#letartóztatás

Címlapról ajánljuk