Külföld

Méltatta Novák Katalint a hamarosan ismét hazánkba látogató Jordan B. Peterson

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 16:05

A kanadai sztárpszichológust korábban Orbán Viktor is fogadta, állami kitüntetést is kapott.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Rumen Radev bolgár elnök mellett Jordan B. Peterson pszichológus, James Heckman Nobel-díjas közgazdász és Nick Vujicic prédikátor, motivációs előadó is részt vesz a szeptemberi Budapesti Demográfiai Csúcson – adta hírül a Sándor-palota.

Peterson nem is fukarkodott a magyar kormány dicséretével:

A magyaroknak rendkívül lenyűgöző családpolitikájuk van 

– írta Elom Muskot idézve Twitter-bejegyzésében, majd részletekbe is bocsátkozott.


Posztját azzal zárta, hogy megdicsérte Novák Katalint, akit „firebrand”-nek nevezett, amit egyaránt lehet fáklyának és valamilyen ügy mellett kardoskodó politikusnak is fordítani.  A magyar köztársasági elnök nem is késlekedett köszönetet mondani a meghívottnak.

Köszönöm, Jordan B. Peterson. Hamarosan találkozunk a Budapesti Demográfiai Csúcson. Alig várom, hogy hallhassam a budapesti nyitóbeszédét 

– írta Novák, ugyancsak a Twitteren.


Mint arról beszámoltunk, Peterson legutóbb májusban járt hazánkban, a kanadai pszichológus celebritás akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel, ahol kifejtette: „Jelenleg nincs alternatíva az Orbán-kormány által képviselt családmodellel szemben”.

Korábban a sztárpszichológus-író könyörtelen gúny tárgya lett, miután a Twitteren zsarnokságra panaszkodott egy papírtörlő-adagolóra kihelyezett táblával összefüggésben. 

Peterson tavaly nyáron kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, korábban Orbán Viktorral személyesen is egyeztetett.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzor találkozója a Karmelita kolostorban 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

#Külföld#jordan b. peterson#novák katalin#demográfiai fórum#orbán viktor

Címlapról ajánljuk