Külföld

Nyolc általánosa van az álorvosnak, aki Budapesten akart „karriert” csinálni

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 8:13

A Keleti pályaudvarra tartó vonaton fogták el Matteo Politi olasz parkolóőrt, aki még saját klinikát is nyitott. Kórházakat, valódi orvosokat és pácienseket vert át. 

A budapesti Keleti pályaudvarra tartó vonaton fogták el Matteo Politi olasz parkolóőrt, aki csak nyolc általánost végzett, mégis plasztikai sebésznek adta ki magát, és még műtéteket is végzett Romániában, írta meg a Ripost

 A férfit jogerősen három év és tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a bukaresti ítélőtábla több rendbeli csalás, valamint közokirat-hamisításra való közvetett felbujtás és közokirat-hamisításban való bűnrészesség miatt. A férfi öt romániai luxus-magánklinikán tevékenykedett engedély nélkül. A bukaresti egészségügyi igazgatóság bocsátotta ki számára az orvosi alapnyilvántartási számot.

A férfi Olaszországban ellopta egy modenai kardiológus, Luigi Vincenzo Politi személyazonosságát, majd hamisított diplomákkal plasztikai sebésznek adta ki magát. Veronában kórházi állást kapott, majd 2009-ben nyitott egy saját klinikát is, ahol csaknem egy éven át fogadott pácienseket. Egy gyógyszerek által okozott komplikáció után egy betege ügyvédhez fordult, mire fedett nyomozók kezdték vizsgálni az áldoktort. Így derült ki, hogy hat kórházigazgatót vert át négy városban.

Matteo Politi ezután parkolóőr volt, majd Romániába tette át székhelyét, ahol megkapta egy papírt a romániai hatóságoktól, hogy orvos. Ez önmagában semmit nem érne, a helyi orvosi kamara dokumentumát nem szerezte meg, de hamis önéletrajzzal, amerikai-brit diplomákat hazudva keresett fel romániai kórházakat, sikeresen. 

Az álorvos Matthew Mode álnéven praktizált  2018 márciusa és decembere között és összesen 28 nőn hajtott végre plasztikai műtétet különböző bukaresti magánklinikákon. Lebukása után a férfi egy Budapestre tartó vonatra szállt fel, Magyarországon folytatta volna pályafutásnak nem nevezhető tevékenységét. Nem járt sikerrel: négy éve a Keleti pályaudvarra tartó vonaton elfogták.

A férfi jelenleg bírósági felügyelet mellett szabadlábon van, jelenleg egy velencei szállodában dolgozik. A román hatóságok lépéseket tesznek a csalás miatt elítélt olasz álorvos Romániába hozataláért és megbüntetéséért.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Pixabay

#Külföld#orvos#álorvos#románia#csaló#plasztikai sebész

Címlapról ajánljuk