Külföld

Álomnyaralásnak indult a római út, aztán tévedésből börtönbe zárták a magyar férfit

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 14:33

A börtönben kötött ki az a magyar férfi, akinek 17 éve ellopták az iratait, majd azt felhasználva cégeket hoztak létre Olaszországban.

Csaknem két hétig ült ártatlanul egy olasz börtönben a magyar férfi – írja az olasz La Repubblica alapján a hvg.hu. „Aki Rómába látogat, sosem felejti el a Colosseumot, vagy a Szent Péter bazilikát, de én a rebibbiai börtönre fogok örökké emlékezni. Nem ez volt álmaim nyaralása” – mondta az érintett, Hetey Gergő a lapnak.

A férfi a menyasszonyával utazott Rómába, de őrizetbe vették. Mint kiderült, még 2006-ban ellopták az iratait és azt felhasználva alapítottak cégeket Milánóban. A rendőrség látókörébe azután került, hogy a cégek nem fizették a munkavállalói járulékokat, 2008-ban végül egy év börtönre ítélték távollétében úgy, hogy erről ő mit sem tudott, mert nem értesítették.

Hetey hiába magyarázta a rendőröknek, hogy valami tévedés történt, a börtönbe kísérték. Onnan úgy szabadult az elmondása szerint, hogy a menyasszonya ügyvédet fogadott és ő érte el a szabadon bocsátását. Azt is állította a lapnak, hogy nem engedték, hogy kapcsolatba lépjen a rokonaival, vagy a magyar konzulátussal.

A férfi azt még nem tudja, hogy lesz-e folytatása az ügynek, kér-e kárpótlást, mert nagy traumán ment át, amíg fogva tartották.

Nyitókép: A római Colosseum. Fotó: Reuters/Remo Casilli.

#Külföld#olaszország#róma#börtön#milánó#hetey gergő

Címlapról ajánljuk