Külföld

Megölte a férfit, aki lepisilte a lábát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 10:40

A családjával vakációzó ausztrál férfit egy bárszékkel verte fejbe egy kávézó tulajdonosa, akivel együtt italozott. 

Másfél évig tartó börtönbüntetésre ítélték egy kávézó tulajdonosát az indonéziai Bali szigetén, miután bűnösnek találták egy ausztrál turista megölésében –  jelentette a helyi sajtó. A 39 éves Gede Wijayát halált okozó testi sértés vádjában találták bűnösnek, a 40 éves Troy Scott Johnston halála miatt.

Az ausztrál férfi februárban érkezett Balira feleségével és kisgyerekével. Egyik éjszaka Wijaya kávézójában italozott a tulajdonossal, akinek elmondása szerint Johnston „nagyon részeg lett”, annyira, hogy egy ponton levizelte a bal lábát.

Amikor mondta neki, hogy hagyja abba, Johnston feldühödött, és poharakkal kezdte el dobálni, majd felkapott egy bárszéket, és azzal támadt rá. Wijaya elmondása szerint ekkor sikerült elvennie tőle a széket, és azzal fejbe vágta. A férfit felesége és sógora a kávézó teraszán vértócsában feküdve találta meg, miután a keresésére indultak. Johnstont hiába szállították kórházba, ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az esetről szóló első hírekben még az szerepelt, hogy a férfi ellen emberölés vádjával indítanak eljárást a helyi hatóságok, és akár 15 évig tartó börtönbüntetést is kaphat. Végül halált okozó testi sértés miatt kellett bíróság elé állnia, és 18 hónap börtönt kapott, amibe beleszámít az előzetesben töltött ideje is.

Az ügyészség három évig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte, és még nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen.  

Nyitókép: Facebook

#Külföld#bali#indonézia#verés#testi sértés#ausztrál#kávézó#vizelet

Címlapról ajánljuk