Külföld

Videón: vegyszereket fecskendezett a szomszéd ajtaja alá, mert zavarta a vécédeszka hangja

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 26. 9:17

Egy csecsemő is rosszul lett. A férfit letartóztatták. 

Veszelyes anyagok birtoklása és betörés miatt tartóztattak le egy fiatal férfit Floridában, aki egészen furcsa módját választotta a társasházi viták rendezésének. Metadon és hidrokodon, vagyis két opioid fájdalomcsillapító keverékét fecskendezte egy szomszéd lakás ajtaja alá, amitől az ott lakók – köztük egy csecsemő – rosszul lettek.

A New York Post cikke szerint Umar Abdullah és várandós felesége 2022 nyarán költöztek új lakásba egy tampai társasházba. A lakók kedvesen fogadták őket, de nem sokkal később üzeneteket kezdett kapni az alsó szomszédtól, egy bizonyos Xuming Lítől, aki állítólag nem tudott aludni, mert hallotta a vécédeszka nyikorgását.

Abdullah szerint a hónapokig tartó veszekedés után ő, a felesége és a lányuk szédülni és hányni kezdtek. Egy barátja vette észre először a vegyszerszagot, ami után először a légkondicionálóhoz hívtak szerelőt, aztán a vízvezeték-szerelő vizsgálta át a bojlert, de ott sem találtak hibát. A tulajdonos kicseréltette a fűtőberendezést és kitisztíttatta a  szellőző vezetékeket, de az sem segített.

A férfi végül szaglászni kezdett, „mint egy kutya”, és talált egy kis repedést a sarokban, ahonnan a szag származott. Mivel ekkor már gyanakodott a szomszédra, rejtett kamerát szerelt fel a folyosón, és a gyanú beigazolódott: először csak azt látták, hogy Li leguggol az ajtó előtt, de nem derült ki, mit csinál. Amikor igazítottak a kamerán, kiderült, hogy egy fecskendővel valamilyen folyadékot juttat az ajtókeret repedésébe.


Abdullah azonnal elvitte a családját a házból és kihívta a rendőrséget. Lít a tampai rendőrség letartóztatta, egyebek mellett veszélyes vegyi anyag birtoklása és betörés gyanúja miatt. A vegyvédelmi vizsgálat kimutatta, hogy a folyékony vegyi anyag metadon és hidrokodon kombinációját tartalmazta, mindkettő opioid fájdalomcsillapító.

Líről kiderült, hogy vegyész doktorandusz hallgató a Dél-floridai Egyetemen, de az intézmény azt közölte, hogy nem iratkozott be a legutóbbi szemeszter óta. A fiatal férfi egyelőre szabadlábon védekezik, a bíróság december 5-re tűzte ki a meghallgatását. A büntetőeljárás mellett várhatóan Abdullah is pert indít ellene, ahogy a társasház is. Az Abdullah család egyelőre visszatért a lakásba – a kislány időközben egyéves lett –, de úgy tervezik, hogy hamarosan elköltöznek.

Nyitókép: X

#Külföld#szomszéd#vegyész#vegyi anyag#társasházi vita

Címlapról ajánljuk