Külföld

A kínai fiatalok inkább „ideiglenes partnert” választanak maguknak, hogy elkerüljék a bonyolult kapcsolatokat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 19:13

Egyedül érzik magukat, de meg akarják őrizni függetlenségüket.

Egyre több kínai fiatal dönt úgy, hogy állandó barátok helyett „ideiglenes partnerrel” tölti a szabadidejét – írta az ndtv.com. A trend hívei alapvetően nem párkapcsolatot keresnek, de bizonyos tevékenységeket nem akarnak egyedül végezni, ezért keresnek egy idegent. 

A jelenségnek már neve is van: a da zi nagyjából annyit jelent, hogy „minden párosítható".

Az ötlet lényege, hogy hasonló érdeklődésű embereket (gasztronómia, játék, fitnesz, utazás stb.) kell választani, akik lehetnek akár fiúk, akár lányok is. Az ideiglenes partnereket általában a közösségi média felületein találják meg. 

Az sem szükséges, hogy ezek a partnerek személyesen találkozzanak vagy napi szinten beszéljenek egymással. 

„Nagyon magányos vagyok, de nem szeretek társas interakciókat kezdeményezni. 

Remélem, lesz egy idegenem, aki nem fog belemászni az életembe, de meg tudja akadályozni, hogy egyedül nézzek filmeket vagy egyek 

– mondta az egyik fiatal. Egy másik pedig úgy fogalmazott: „Ha egy idegennel csinálok valamit, akkor mindketten komolyan vesszük a dolgot. Ha megkérek egy barátot vagy egy családtagot, akkor nem venném olyan komolyan, sőt vitatkoznék is velük”

A jelenség azonban sokaknak csalódást okozott, volt, akit túlságosan untatott étkező partnere, egy férfi pedig arról számolt be, hogy érzelmei támadtak az idegene iránt, aki azonban ezt nem viszonozta. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#kína#társadalom

Címlapról ajánljuk