Külföld

Egy órában korlátozná a gyerekek mobilhasználatát a kínai kormány

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 21. 11:56

A mobilfüggőség elleni küzdelem részeként Peking törvényben tiltaná, hogy mobiltelefonjaikon lógjanak a kisgyerekek és a kamaszok. 

Napi egy óra mobilhasználatot engedélyezne a gyerekeknek a kínai kormányzat, egy augusztus közepén nyilvánosságra hozott szabálytervezet szerint  – írta a CNN. A kínai kibertér adminisztráció terve szerint minden mobilkészülékbe és alkalmazásba kötelezően be kell építeni egy gyerekmódot, ami automatikusan kikapcsolja a netes tartalmakat, amikor lejár az életkor alapján engedélyezett időkeret.

A terv szerint nyolcéves kor alatt csak 40 percet, utána pedig egészen 16 éves korukig maximum egy órát engedélyeznének. A 16 és 18 év közötti korosztály két órát kapna. Ezen felül 18 év alatt senkinek sem engedélyeznek képernyőidőt este 10 és reggel hat óra között.

A szülőknek azonban lehetőséget adnak arra, hogy felülírják az időkorlátozásokat, és egyes oktatási és vészhelyzeti szolgáltatások is mentességet kapnak. A mobilinternetszolgáltatókat közben arra bíztatják, hogy a szocialista alapértékeket terjesztő tartalmakat készítsenek.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#kína#mobilinternet#korlátozás#időkorlát#gyerekek#kamaszok#mobil#mobiltelefon

Címlapról ajánljuk