Külföld

Videó: Nem kapott taxit a repülőtéren, ezért ellopott egyet

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 13. 12:08

Kétszáz kilométer per órás sebességgel száguldozva menekült az őt üldöző rendőrök elől. 

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 24 éves brit férfit, aki ellopott egy taxit a londoni Gatwick repülőtéren, miután nem tudott taxit szerezni, és ezt követően száguldozva menekült az őt üldöző rendőrök elől – jelentette a brit sajtó. Az esetről a helyi rendőrség hozott nyilvánosságra videókat.

A rendőrség közlése szerint Mohammed Ahmed tavaly szeptemberben lopta el a Mercedes taxit a repülőtéren, amiben sofőrje bent hagyta az indítókulcsot, miközben bement az épületbe. Ahmed elhajtott a járművel, majd elment a taxisofőr otthonához, hogy leadja az autóban hagyott iratait.

A rendőrök azután kezdték el üldözni, hogy bejelentést kaptak a veszélyesen közlekedő autósról. Ahmed több autópályán keresztül menekült a rendőrök elől, és közben piros lámpákon hajtott át, rossza irányban ment át körforgalmakon és a forgalommal szemben hajtott, olykor a kétszáz kilométer per órás sebességet is elérve.

Még akkor is több mint 150 kilométer per órás sebességgel száguldozott, hogy a rendőrök egy elé lerakott szöges akadállyal kilyukasztották az autó egyik gumiját. A rendőrségi helikopterrel is követett férfit végül azután fogták el, hogy egy zsákutcában kénytelen volt megállni, és gyalog menekülni.

Ahmedet veszélyes vezetés és autólopás vádjával állították bíróság elé, és miután bűnösnek találták, 14 hónapos, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint másfél évre eltiltották az autóvezetéstől. Emellett 150 óra közmunkára ítélték, és majdnem 850 fontos kártérítést is kell fizetnie a taxisofőrnek, akinek autóját ellopta.

Nyitókép: Facebook/Sussex Police

 

#Külföld#taxi#repülőtér#Gatwick#lopás#autólopás#üldözés#autós üldözés#london#egyesült királyság#rendőrség

Címlapról ajánljuk