Külföld

Gyerektábort bombáztak le Putyin katonái

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 8:43

Zaporizzsjában egy olyan szállodát ért rakétacsapás, amelyben 6 és 13 év közötti gyerekek napközis tábora működött. A támadásban egy ember meghalt, és legalább tizenhatan megsérültek, köztük négy gyermek. 

Egy ember meghalt, és legalább 16-an megsérültek egy orosz zaporizzsjai szállodát ért rakétatámadásban. A hotel egy napközis gyerektábornak adott otthont, a sebesültek között négy gyermek is volt – írja a CCN.


Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy a szállodában egy napközis gyerektábor volt, amely csaknem egy órával a rakéták becsapódása előtt fejezte be a napi működést.

Gyermekeket vettek célba. A zaporizzsjai Reikartz hotelben, amelyet ma orosz terroristák rakétáztak, 6 és 13 év közötti gyerekek napközis tábora működik

– írta a minisztérium az egykor Twitter néven ismert X közösségi oldalon. Hozzátették, a gyermekeknek szerencséjük volt, csak „az időzítés csodája” mentette meg az életüket. 

Megdöbbentő, hogy egy olyan szállodát ért orosz csapás Zaporizzsjában, amelyet az ENSZ személyzete és a háború sújtotta embereket támogató NGO-k munkatársai is gyakran használnak

– fogalmazott közleményében Denise Brown, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora csütörtökön.

A szállodában nemcsak napközis tábor működött, hanem mint mondta, az ENSZ és más humanitárius szervezetek bázisaként funkcionált. Brown „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a támadást, és hozzátette, hogy kollégáival együtt ő maga is gyakran szállt meg a hotelben a régióban tett korábbi látogatásaik során.

Nyitókép: Twitter / X / Defense of Ukraine

#Külföld#orosz-ukrán háború#napközi#gyerektábor#rakétatámadás#szálloda#bombázás

Címlapról ajánljuk