Külföld

Vissza akarta csábítani férjét, családostól meghívta ebédre, de a fél családot megölte

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 9:42

Az ausztrál nő ebédje után gombamérgezés miatt meghalt az apósa, az anyósa és annak testvére. A férj az utolsó pillanatban mondta le a meghívást. 

Vissza akarta csábítani férjét az az ausztrál nő azzal az ebéddel, ami után három ember gombamérgezés miatt meghalt, egy negyedik pedig életveszélyes állapotba került – írta a Daily Mail. Ahogy arról az rtl.hu beszámolt, az ételt készítő 48 éves Erin Pattersonnak nem lett semmi baja, csakúgy, mint két gyerekének, ők ugyanis más ételt ettek.

A feltehetően gyilkos galócát tartalmazó ételtől férje szülei, és nagynénje halt meg, és az utóbbi férje került kritikus állapotba.

A Mail információi szerint Erin Patterson megpróbált újra összejönni férjével, akivel külön élnek, és ezért hívta meg őt és családját július 29-én ebédre a Victoria állambeli Leongatha városában található egykori közös otthonukba. A férj, Simon Patterson az utolsó pillanatban mondta le a találkozót – tudta meg a Mail. A férfi a két hete történt ebéd óta bujkál, az ausztrál sajtó csak pénteken tudott fényképet készíteni róla.

Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mi okozta a három ember halálát, de az ausztrál hatóságok közlése szerint minden jel arra mutat, hogy gyilkos galóca okozta a halálukat. Ez a világ legveszélyesebb gombafaja, ami a halálos gombamérgezések 90 százalékáért felel.

Patterson a kezdetektől fogva azt állítja, hogy nem szándékosan főzte a halálos ebédet, és a rendőrségnek azt mondta, hogy a gombákat egy boltban vásárolta – jelentette pénteken a 7News ausztrál televízió. Az ebédből – ami a Guardian információi szerint Wellington bélszín volt – a nő nem evett, és két gyermeke, akik otthon voltak az eset idején, szintén mást ételt fogyasztottak.

A helyi rendőrség gyanúsítottként kezeli Erin Pattersont, mert ő főzte az ebédet, de nem volt semmilyen tünete. Ugyanakkor kiemelték, hogy egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, és könnyen lehet, hogy az egész ügy „nagyon ártatlan is lehet”.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#mérgezés#gomba#gombamérgezés#gyilkos galóca#ebéd#ausztrália

Címlapról ajánljuk