Baleset-bűnügy

Főzött egy ebédet egy ausztrál nő, hárman meghaltak tőle

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 15:46

A nő mérgező gombát keverhetett az ebédbe, de mindent tagad, és azt állítja, szereti a rokonait.

Országos figyelmet keltett annak a nőnek az ügye, aki négy családtagjával együtt ebédelt otthon, egy ausztrál kisvárosban: 

Gail és Don Patterson megállt Leongathában, hogy menyüknél, Erin Pattersonnál ebédeljenek. Velük volt Gail húga és annak férje, Ian is.

A BBC szerint mind a négyen közkedvelt tagjai voltak a közeli Korumburra városának, ahol Ian a helyi baptista gyülekezet lelkésze volt.

Órákkal az étkezés után mind a négy vendég a helyi kórházba került súlyos gyomorpanaszokkal. Hamar kiderült azonban, hogy sokkal rosszabbról van szó, és valószínűleg gombával mérgezték meg őket. 

Egy héten belül hárman meghaltak, a negyedik rokon, Ian pedig májáltütesére vár. Az ebédet főző 48 éves Erin Patterson – akinek semmi baja – azt állítja, fogalma sincs, mi történt, szereti a családját és nem bántaná őket. A nő külön élt a férjétől, aki Pattersonék fia, de barátságos szakításként írták le az elválást. 

A helyi gyilkossági osztály munkatársa hétfőn arról beszélt, hogy a halálesetek jelenleg megmagyarázhatatlanok. 

A Sky News most azt írja, hogy a nő volt férje szerint a nő őt is megpróbálta már megmérgezni. Simon Patterson tavaly majdnem belehalt egy ismeretlen eredetű bélbetegségbe, de azt gyanítja, hogy a nő mérgezte meg. 

Egy tavalyi Facebook-bejegyzésében Patterson azt írta: „Összeestem otthon, majd 16 napig mesterséges kómában voltam, amelynek során három sürgősségi műtéten estem át, plusz egy tervezett további műtéten. A családomat kétszer is megkérték, hogy jöjjenek és búcsúzzanak el tőlem” – magyarázta. 

Erin Patterson két gyermeke is részt vett az ebéden, de ők a többiektől eltérő ételt kaptak. Most állítólag „elővigyázatosságból” állami gondozásba vették őket.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#gomba#gombamérgezés#ausztrália#erin patterson#kórház#halál

Címlapról ajánljuk