Külföld

Kiderült, mikor rendezik meg az Emmy-gálát, amit a hollywoodi színészek sztrájkja miatt halasztottak el

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 11:12

A 75. Emmy-gálát eredetileg szeptember 18-án tartották volna, a hollywoodi színészek és forgatókönyvírók sztrájkja miatt azonban más időpontra kellett halasztani a díjak átadását.

A legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díjak átadását januárra halasztotta – jelentette be az amerikai televíziós akadémia csütörtökön.

Mint arról beszámoltunk, július utolsó napjaiban lebegtették be, hogy az őszi Emmy-díj átadóját elhalaszthatják a hollywoodi színészek sztrájkja miatt. Két szervezet, az AFRA és a WGA is sztrájkol, a tagok a sztrájk alatt semmilyen munkát nem vállalhatnak, így díjátadón sem vesznek részt, mivel ez is a munkájuk része. 

A 75. Emmy-gálát eredetileg a Fox csatornán közvetítették volna szeptember 18-án, a munkabeszüntetés miatt azonban más időpontra kellett tenni a ceremóniát, utoljára a 2001-es terrortámadás miatt halasztották el a gálát.

A díjátadót 2024. január 15-én rendezik, amelyet a Los Angeles-i Peacock színházból élőben közvetítenek. 

A sztrájkoló írók pedig eközben bejelentették, hogy pénteken tárgyalóasztalhoz ülnek a stúdiókkal, írja az MTI.

Akár hónapokra megbéníthatja az amerikai szórakoztatóipart a tévés és filmes forgatókönyvírók május elején kezdődött sztrájkja. Az előző ilyen munkabeszüntetés 15 éve volt, a sztrájk hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesen. A Oppenheimer bemutatója kapcsán pedig a Fókusz is foglalkozott a hollywoodi munkabeszüntetéssel:

Nyitókép: MTI / EPA / Mike Nelson

 

 

 

#Külföld#hollywood#forgatókönyvíró#sztrájk#emmy-díj#emmy-gála

Címlapról ajánljuk