Külföld

Kiderült: nem kínozta és nem tartotta fogva férje azt a nőt, aki a rendőröktől kért segítséget

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 21:25

Valójában súlyos betegsége miatt szorult a négy fal közé, és a haját sem borotválták le, hanem kihullott.

Mint korábban megírtuk, Franciaországban letartóztattak egy német állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy 12 éven keresztül fogva tartotta és kínozta feleségét.

Az első hírek arról szóltak, hogy az asszonynak valahogy sikerült telefonhoz jutnia és segítséget kérni a rendőrségtől, akik a lakásban kopaszra nyírt fejjel, meztelenül, törött lábakkal és ujjakkal találtak rá. Egy kínzópadról és egy naplóról is írtak, amiben a férfi dokumentálta például, hogy mikor adott enni a nőnek.

Kedden délelőtt már arról tájékoztattak a hatóságok, hogy a nő ugyan rendkívül gyenge, de nincsenek sérülései, nincs jele kiszáradásnak vagy alultápláltságnak sem. A gyanúsított férj szerint azért van rossz bőrben, mert rákos beteg. Kínzóállványt vagy naplót valójában nem találtak a lakásban, az ablakon pedig azért voltak rácsok, hogy a macskák ne tudjanak kiszökni. A nő ágya mellett egy vezetékes telefont találtak, arról tárcsázta a segélyhívót.

Végül kedden este a francia ügyészség sajtótájékoztatón közölte: semmiféle bűncselekmény nem történt, a nő a betegsége miatt szorult a négy fal közé, és ez okozta a kopaszságát is, ami miatt megtalálásakor azt gondolták, hogy leborotválták a haját. A hétfőn őrizetbe vett férjet az alapos orvosi és rendőri vizsgálatot követően szabadlábra helyezték – derült ki az MTI tudósításából.

Az nem derült ki, hogy a nő miért állította szörnyűségeket a férjéről.

Nyitókép: REUTERS/Max Schwarz

#Külföld#franciaország#fogva tartás#betegség

Címlapról ajánljuk