Külföld

A török-szír földrengés romjai alatt született kislány féléves lett és igazi mosolybomba

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 5. 19:51

Szívesen mosolyog az idegenekre, és nagyon szeret aludni.

Jó egészségnek örvend örökbefogadó családjában és szívesen mosolyog még az idegenekre is az a kislány, aki hat hónappal ezelőtt a Törökországot és Szíriát sújtó halálos földrengés következtében lerombolt családi házának romjai alatt született.

A kisbaba, Afraa 10 órát élt túl a romok alatt, miután a február 6-i földrengésben meghaltak a szülei és négy testvére az észak-szíriai Dzsinderiszben. Amikor a kislányt megtalálták, a köldökzsinórja még az édesanyjához volt kötve.

Ahogy az AP News emlékeztet, akkoriban az emberek mindenhonnan felajánlották, hogy örökbefogadják a kislányt. Miután napokat töltött egy észak-szíriai kórházban, Afraát kiengedték, és átadták apai nagynénjének és férjének. Ők fogadták örökbe a babát és öt lányukkal, valamint két fiukkal együtt nevelik őt. 

Mielőtt a kislányt átadták a családnak, a hatóságok DNS-vizsgálatot végeztek, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a lány és nagynénje biológiai rokonságban állnak egymással. A család arról beszélt az AP-nek, hogy a napot a lakásukban töltik, de esténként egy sátortelepen éjszakáznak, mert a gyermekeiket súlyosan traumatizálta a több mint 50 ezer ember halálát okozó földrengés.

A kislány nagynénjének a férje azt nyilatkozta, hogy amikor Afraa felnő, el fogja neki mesélni, hogyan haltak meg a szülei, és hogyan mentették meg őt. A kórházban a kislányt Ayának nevezték el, de az örökbefogadás után új nevet kapott, az Afraa-t, néhai édesanyja után. 

Nyitókép: Rami Alsayed/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#török-szír földrengés#török-szíriai földrengés#szíria#törökország#földrengés#romok#csecsemő#mentés

Címlapról ajánljuk