Külföld

Különleges egyenruhát kérnek az állapotos ukrán katonák, akik gyakran a terhességük hetedik hónapjáig harcolnak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 15:23

A női katonákat még a terhesség sem akadályozza abban, hogy az oroszok ellen harcoljanak. A pocakjukhoz alkalmazkodó egyenruhában könnyebb lenne.

Nagyjából hatvanezer nő szolgál az ukrán hadseregben, közülük pedig legalább ötezren a frontvonalon harcoló egységek tagjai. Akadnak közülük, akik a háború alatt estek teherbe. Egy női katonákkal foglalkozó civil szervezet most azt kéri a haderőtől, hogy biztosítson számukra olyan egyenruhát, amely figyelembe veszi terheshasukat.

Az Insider szerint a Zemliachky nevű egyesületet egy terhes mesterlövész kereste meg ezzel, aki kényelmetlennek érezte a szolgálatot. Utána több terhes katona is jelezte, hogy örülnének a különleges egyenruhának. A szervezet arról számolt be, hogy a női katonák gyakran a terhességük hetedik hónapjáig is szolgálnak.

A Zemliachky azzal foglalkozik a háború alatt, hogy minél több olyan eszközt eljuttasson a női katonák számára, amelyeket nem biztos, hogy a seregtől megkapnának: itt gyógyszerekről, és higéniai termékekről is szó van.

Korábban az RTL Híradó is foglalkozott a női katonák helyzetével Ukrajnában, illetve azzal, hogy gyakran nem jut számukra megfelelő felszerelés:

 

Hozzászólna?

Nyitókép: Zemliachky / Instagram

#Külföld#orosz-ukrán háború#terhes#katona#egyenruha#civil szervezet

Címlapról ajánljuk