Külföld

Szektavezérként irányította híveit a plébános, ördögűzéseket hajtott végre, és vásároltatott magának egy 76 millió forintos luxusfürdőt is

rtl.hurtl.hu

2023. július 30. 18:58

Michael Hall, a bokszolóból lett plébános bántalmazta is híveit, néhányat arra kényszerített, hogy meztelenül masszírozzák őt.

Szaunát és fürdőt is építtetett magának a templom pénzén az a brit plébános, aki szektavezérként irányította híveit, és a pokoltól való félelmüket használta ki, hogy számos etikátlan dologra rávegye, vagy bántalmazza őket, írja a Times.

Az anglikán plébánosról nemrég készített feltáró riportot egyházmegyéje. A 2021-ben elhunyt Michael Hallról számos hátborzongató dolog derült ki. Hall gyülekezete azért került célkeresztbe, mert 2020-ban több hívő is öngyilkosságot követett el.

Kiderült, hogy Hall 170 ezer fontot, azaz nagyjából 76 millió forintnyi pénzt költött a templom vagyonából arra, hogy luxusfürdőt építsen, ahol elmondása szerint megtisztulhattak hívei, nemegyszer az által, hogy meztelenül masszírozzák őt.

Emellett megesett, hogy hívőket zárt a szekrénybe, vagy behúzott egyet azoknak, akik megpróbálták iidő előtt elhagyni a templomot. A pap azt állította, hogy „közvetlen vonalat tart fel Istennel”, és több hívét bántalmazta, zsarolta, valamint a közösség zaklatásának céltáblájává tette.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#plébános#zaklatás#luxus#fürdő#szauna#meztelen#masszázs#szekta

Címlapról ajánljuk