Külföld

Joe Biden elnök elismerte hetedik unokáját, aki egy őrült éjszakán foganhatott

rtl.hurtl.hu

2023. július 29. 18:53

A kislány Hunter Bidennek és egy arkansasi nőnek a gyermeke.

Joe Biden elnök először beszélt a nyilvánosság előtt négyéves unokájáról, Navy Joan Robertsről, Hunter Biden és Lunden Roberts lányáról. Az arkansasi Roberts még 2019-ben nyújtott be apasági keresetet az elnök fia ellen. Hosszú bírósági csatájukat csak nemrég rendezték. 

Biden elnök pénteken arról beszélt:

Jill és én csak a legjobbat akarjuk minden unokánknak, köztük Navynek is.

Az elnököt mind a republikánusok, mind a demokraták bírálták amiatt, hogy korábban nem ismerte el az unokáját (noha a DNS-vizsgálat megállapította, hogy Hunter az apa). 

Az elnök a People magazinnak adott nyilatkozatában, amelyben először ismerte el a gyermeket, úgy fogalmazott, hogy ez „nem politikai kérdés, hanem családi ügy”.

Hozzátette, hogy fia együtt dolgozik Navy édesanyjával, Lunden Robertsszel, hogy „olyan kapcsolatot alakítsanak ki, amely a lányuk legjobb érdekeit szolgálja, és rajta lesznek, hogy a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék a magánéletét a jövőben”.


Hunter 2021-ben megjelent memoárjában írt Robertsszel való találkozásáról. Akkor azt mesélte, hogy nem is nagyon emlékszik a találkozás részleteire, mert akkoriban durván alkohol- és drogfüggő volt. 

A BBC megjegyzi, hogy Bident egyre több kritika érte a republikánusok részéről, amiért nem említette Navyt: egyesek szerint ez teljesen ellentétes volt a Bidenről mint családos emberről alkotott nyilvános képpel.

Áprilisban Biden azt nyilatkozta, hogy „megőrül” hat unokájáért, és mindennap beszél velük.

Hunter Bidennek négy másik gyermeke van, köztük egy fia, Beau, akit az elnök 2015-ben elhunyt fiáról neveztek el.

Nyitókép: MTI/EPA/ABACA pool/Yuri Gripas

#Külföld#joe biden#Hunter Biden#navy#amerika#egyesült államok

Címlapról ajánljuk