Külföld

Műtét közben gyulladt fel egy magánál lévő beteg arca

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 13:02

Az idős nő, aki nem volt altatásban az eset idején, súlyos égési sérüléseket szenvedett. 

Egy rutinműtét közben gyulladt fel egy idő beteg arca egy ausztrál kórházban – írta a helyi sajtó. A három éve történt esetről azután számoltak be, hogy a műtőben jelen lévő egyik ápolónő pert indított a kórház ellen.

A beszámolók szerint a betegen egy Melbourne közelében található kórházban hajtottak végre egy beavatkozást, ami alatt az oxigénmaszkjából szivárogni kezdett az oxigén, ami felgyűlt a ruhája alatt, a temporális artériás biopsziához használt egyik eszköz pedig begyújtotta.

Marilyn Espinola a news.com.au című ausztrál lapnak kaotikus jelenetekről számolt be: mindenfelé égő ruhadarabok szálltak, az emberek pánikba esve kiabáltak, a beteg pedig a fájdalomtól üvöltve leesett a műtőasztalról.

Mindenki azt kiabálta, hogy zárjátok el az oxigént. Azt hittem mindannyian fel fogunk robbanni, és meghalunk. Láttam, ahogy az életem lepereg a szemem előtt.

A beteget, akinek arca az ápolónő elmondása szerint „feketére égett”, egy másik kórház égési osztályára szállították, ahol több műtétet is végre kellett hajtani az arcán, nyakán és az egyik kezén. Állapotáról nem közöltek információkat.

Bár az ügyben indított hatósági vizsgálat megállapítása szerint a balesetet műszaki hiba okozta, az ápolónő szerint ahhoz emberi mulasztás is hozzájárult, és a kórház nem megfelelően kompenzálta az eset közben történt fizikai és mentális sérüléseit. Az őt képviselő jogászok ezért kártérítést követelnek az intézménytől a számára.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#műtét#műtő#kórház#tűz#kigyulladt#beteg#ausztrália

Címlapról ajánljuk