Külföld

Karjában halt meg mellrákja kezeléséről lemondó felesége, állítja a férfi, aki a holttestet autója csomagtartójában szállította

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 15:04

A 38 éves Tanja elsődleges boncolási eredményei szerint férje igazat mondott. Férje, Florian O. vírustagadóként és a lezárások elleni intézkedések erős kritikusaként vált ismertté Ausztriában.

Hét elején megrázó ügy zaklatta fel Ausztriát: az osztrák rendőrök vasárnap este állították meg a 39 éves Florian O. autóját, amelyben vele utazott három gyermeke is. A férfi ellen körözés volt érvényben. 

Tudom, hogy engem keresnek. Nincs jogosítványom, és egy holttest van a csomagtartóban!

– mondta az intézkedő rendőröknek a vírustagadóként és a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedések ellenzőjeként ismertté vált férfi Ansfeldnél. A Mazda csomagtartójában valóban megtalálták felesége, a 38 éves Tanja földi maradványait lepedőbe tekerve.

A 11 és 15 éves fiúkat, valamint ötéves húgukat azonnal a nagyszülőkhöz vitték. Andreas Pilsl rendőrségi szóvivő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 

Senki sincs felkészülve egy ilyen helyzetre.

Florian O. a helyszínen azt vallotta, hogy felesége önként lemondott melldaganata kezeléséről, aznap este 6 körül egy titkos szabadtéri helyszínen hunyt el gyerekeik jelenlétében.

A karomban

– mondta a 39 éves férfi, akit később letartóztattak. Ulrike Breiteneder, a linzi ügyészség szóvivője szerint a férfi azóta arra hivatkozik, hogy nem kötelezhető vallomástételre.

A férfi azt állította, hogy nem maga akarta eltemetni feleségét, csak a gyerekeket akarta először rokonoknál elhelyezni, mielőtt felesége földi maradványait egy kórházba viszi vagy értesíti a mentőket.

Florian O. a koronavírus miatti lezárások idején körülbelül 30 tiltakozó eseményt szervezett, köztük a linzi kerti partikként ismertté vált eseményeket, amelyeket ő egy önsegítő csoport pszichoszociális munkájának nevezett. 

Felesége elsődleges boncolási eredményei alapján Florian O. igazat mondott a rendőröknek. Ulrike Breiteneder ügyészség szóvivő szerint az orvosszakértő arra jutott: reális az este 6 óra környéki halálozási idő. 

A boncolás szerint a nő holtteste nem mutatott erőszakra utaló nyomokat. A toxikológiai jelentés azonban még várat magára. Az is bebizonyosodott, hogy a 38 éves nő gyógyíthatatlan rákbetegségben szenvedett.


Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ausztria#daganatos megbetegedés#koronavírus#vírustagadó#autó

Címlapról ajánljuk