Külföld

Vízbe fulladt Barack Obama személyi séfje

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 6:47

A 45 éves Tafari Campbell egy üdülőhelyen SUP-ozott, mentőmellény nélkül.

SUP-ozás közben vízbe fulladt Barack Obama volt elnök személyi séfje az amerikai elnökök és hírességek népszerű üdülőhelyeként számon tartott Martha’s Vineyard szigeten – tudósít az AP hírügynökség. A rendőrség megerősítette, hogy a 45 éves Tafari Campbell holttestét húzták ki egy tóból hétfőn.

Campbell az Obama család alkalmazásában állt, és látogatóba érkezett a szigetre. A baleset idején a volt elnök családja nem volt otthon.

Barack és Michelle Obama közleményben emlékezett meg Campbellről, akit családuk részének tekintettek. Azt írták, a Fehér Ház tehetséges séfjeként ismerték meg, akinek megvan a képessége arra, hogy összehozza az embereket.

Tafari Campbellt vasárnap kezdték keresni, miután a hatóságoknak bejelentették, hogy láttak egy víz alá merülő SUP-ost. Hétfőn szonár segítségével a parttól 30 méterre, mintegy két és fél méter mélyen találták meg holttestét. Campbell nem viselt mentőmellényt.

Az Obama család közleménye szerint Campbellt felesége és ikerfiai gyászolják.

Mellény nélkül

Hétfőn az rtl.hu-n közöltük azt az olvasónktól kapott videót, amelyen Budapesten a Duna közepén evezett két SUP-os a Gellért-hegynél, mentőmellény nélkül. Cikkünkből kiderül: a dunai SUP-ozás alapvetően nem szabálytalan, de a mentőmellény viselése kötelező, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára szerint viszont így sem életbiztosítás.

#Külföld#amerikai egyesült államok#barack obama#michelle obama#martha's vineyard#sup#vízbefulladás#tafari campbell

Címlapról ajánljuk