Külföld

Mintha nem lenne holnap: özönlenek Horvátországba a magyar nyaralók

rtl.hurtl.hu

2023. július 24. 9:08

Tippeljen, melyik a magyarok második és harmadik kedvenc külföldi üdülőhelye!

Ismét Horvátország lett a legkedveltebb nyári utazási célpont a magyarok körében az utasbiztosítási adatok alapján – derül ki a Bank360.hu összesítéséből.

Az összes biztosítás 28 százalékát Horvátországba igényelték a nyaralók 2023. június 1. és július 19-e között. A második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba, írják a Bank360.hu az utasbiztosítás-kalkulátorával megkötött utasbiztosítási szerződések adatai alapján.

A téli-tavaszi kedvenc Ausztria ezúttal a negyedik helyre szorult (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék). 

Az utazások hossza megnőtt, a tavaszi 4-5 nap helyett most minden ötödik utas 8 napot tölt el aktív vagy passzív pihenéssel. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt a június 1. és július 19. között megkötött biztosítási szerződések alapján. 

A legtöbben tengerparti nyaralásra indultak (61 százalék). A már említett tengerparti országok mögött ott van a sorban az egyre népszerűbb Törökország és Bulgária is. 

Városnézést a kiutazók 28 százaléka tervezett,  A nyaralók fele autóval indult útnak, 37 százalék repülővel, 11 százalék busszal vagy vonattal, és 2 százalék motorkerékpárral.

Nyitókép:  Egy turista kerékpározik a horvátországi Rovinj tengerpartján alkonyatkor. Fotó: Branstetter Sándor/MTVA/Bizományosi

#Külföld#nyaralás#horvátország#olaszország#bank360

Címlapról ajánljuk