Külföld

Ügyvéddel megy neki az iskolának a felháborodott anya gyereke büntetése miatt: A fiamat mindenki előtt parádéztatták!

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 16:22

Meg akarja mutatni fiának, hogy nem kell mindent eltűrnie. Elfogadhatatlannak tartja az iskola fellépését, fia nyilvános megalázását.

Melanie F. tizenegy éves fia a gröbenzelli Bernhard Roessner Iskolába jár. A német Merkur írta meg, hogy az édesanya komoly jogi lépéseket tesz, mivel szerinte az intézmény méltánytalanul bánt fiával. Már ügyvédet is fogadott, hogy fegyelmi eljárást indíthasson. Az édesanya túlzott büntetésekről, zaklatásról és a kommunikáció hiányáról beszél, az igazgatónő és az iskola vezetése azonban nem akarta kommentálni a vádakat. 

A nehezményezett ügyről a Tagblatt nevű lapnak levélben számolt be, ebben arról írt, hogy fia március végén állítólag lerúgta a papucsát a lábáról a ruhatárban erre a célra szolgáló tálcára. Ezzel azonban arcon ütötte egy diáktársát, aki a szeme alatt duzzanatot szenvedett. 

Természetesen nagyon sajnálta és bocsánatot kért. Baleset volt!

 – írta Melanie F., aki szerint fiát büntetésből nem engedték szünetre és egy úgynevezett gondolkodós cetlit kellett kitöltenie. Még aznap személyesen, a postaládájába dobtak egy figyelmeztetést, hogy beszéljen gyerekével erről a viselkedésről, illetve a következményekről. Állítása szerint ezt megtette.

Ezután következett az, ami az édesanya szerint elfogadhatatlan. Másnap ugyanis közölték a fiával, hogy büntetésből nem mehet moziba, pedig az egész iskola részt vett a kiránduláson. 

Az aulában egy asztalnál kellett ülnie, egyedül, miközben az egész iskola összes gyereke elsétált mellette a mozis kiruccanásra. A fiamat mindenki előtt parádéztatták! Ott kellett ülnie, és bocsánatkérő levelet kellett írnia az osztálytársának és a tanárnak

– panaszolta az édesanya. Fia ebédidőben sírni kezdett, ekkor az édesanyát felhívták, hogy a gyereke nincs jól. Hazaengedték, ahol mindent elmondott. Melanie F. elborzadt, hogy őt nem tájékoztatták arról, hogy a tizenegy éves fiú nem vehet részt a közös programon.

Az anya magyarázatot követelt az iskolától és az oktatási hatóságtól. A magyarázat azonban szerinte elégtelen volt: nevelési intézkedést alkalmaztak, a gyermek kijelentéseit pedig nem erősítették meg. Állítólag Melanie F.-et a személyzeti hiányosságok miatt nem tájékoztatták.

Személyesen be lehetett dobni egy levelet a postaládámba, de arra nem volt idő, hogy közöljék: »A fia nem mehet moziba«?

– nehezményezte az édesanya, aki meg akarja mutatni fiának, hogy nem kell mindent eltűrnie.

Dr. Tóth Dániel pszichológus a Reggeliben arról beszélt, hogy már nem lehet egészséges, boldog gyereket nevelni úgy, ahogy minket neveltek:


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#gyerek#iskola#bullying#bántalmazás

Címlapról ajánljuk