Külföld

Megszegte a szigorú protokollt az angol királyi testőr, nagyon népszerű lett

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 15:52

Az angol királyi testőrség egyik tagja elhagyta őrségét, egy Down-kóros fiú kedvéért.

Nagy-Britanniában a királyi őrök messze földön híresek fegyelmükről és szigorúságukról:  arról ismerik őket, hogy bármilyen körülmények között őrt állnak, és hosszú órákon keresztül, rezzenéstelen arccal bámulnak maguk elé jellegzetes egyenruhájukban. Ha viszont meg kell fegyelmezni a magukról megfeledkezett turistákat, akkor nem hezitálnak, leordítják a rendbontó fejét, de olyan is előfordult már, hogy fegyvert fogtak egy renitensre.

 Az egyik testőrt azonban most azért dicsérték meg, mert megszegte a szigorú protokollt, méghozzá szívmelengető módon:

elhagyta őrségét (pontosabban egyet lépett oldalra), hogy jó kép készüljön róla egy Down-szindrómás fiúnak. 

A fiút a szociális gondozója kísérte el a királyi testőrség lovasparádéjára, ahol egy közös képet akartak készíteni az őrrel. Mike, a gondozó, azonban jól ismeri a szabályokat, figyelmeztette is a fiút, hogy nem szabad megérinteni az őrt, még csak túl közel sem léphet hozzá. Amikor beálltak a képhez, az őr továbbra is rezzenéstelen arccal egyet oldalra lépett, hogy jobb fotó készülhessen.Mindketten nagyon meghatódtak a kedves gesztuson – írja a LadBible. Az esetről készült videót maga a Királyi Testőrség tette fel a Youtube-csatornájára.


Az angol királyi testőrség feladata az uralkodó és a királyi paloták védelme 1660-tól. Az őröket turisták milliói fényképezik a világ minden tájáról, amint teljes katonai díszbe öltözve őrséget állnak a Buckingham-palota és a Szent Jakab-palota előtt.

Nyitókép: A brit királyi testőrség tagjai menetelnek a II. Erzsébet brit uralkodó hivatalos születésnapja alkalmából tartott hagyományos lovas díszszemlén Londonban 2019. június 8-án. MTI / EPA / Neil Hall

#Külföld#angol#királyi#testőrség#down-kór#segítség

Címlapról ajánljuk