Külföld

Felmentették a tinédzsert zaklató gondnokot, mert kevesebb mint 10 másodpercig tapogatta a lányt

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 18:48

„Szerelmem, tudod, hogy csak vicceltem” – mondta neki a gondnok, amikor a lány megfordult. A bíróság ítélete után rengetegen felháborodtak Olaszországban.

Felmentette egy olaszországi iskola gondnokát a bíróság, mert a férfi kevesebb, mint 10 másodpercig zaklatott szexuálisan egy 17 éves tinédzsert – írta a BBC

A lány beszámolója szerint éppen a lépcsőn ment felfelé, amikor azt érezte, hogy leesik a nadrágja és egy kéz megérinti a fenekét, valamint megragadta a fehérneműjét. „Szerelmem, tudod, hogy csak vicceltem” – mondta neki a gondnok, amikor a lány megfordult.

A diák az eset miatt feljelentette a rendőrségen a férfit. A 66 éves Antonio Avola beismerte, hogy beleegyezés nélkül tapogatta a diákot, de azt mondta, hogy ez csak vicc volt.

A római ügyész három és fél év börtönbüntetést kért, de a héten felmentették a gondnokot a szexuális zaklatás vádja alól. A bírák szerint 

a történtek nem minősülnek bűncselekménynek, mert a jelenet kevesebb mint 10 másodpercig tartott.

Az ítélet után rengetegen felháborodtak a közösségi oldalakon, sokan palpata breve (rövid tapogatás), valamint #10secondi hashtaggel osztják meg azokat a videókat, amelyeken 10 másodpercig némán nézik a kamerát, és megérintik intim részeiket.

A videókat gyakran kényelmetlen nézni, de az a céljuk, hogy megmutassák, milyen hosszú lehet 10 másodperc. „A férfiaknak nincs joguk megérinteni a nők testét, még egy másodpercre sem, nemhogy 5 vagy 10 másodpercig” – írta az egyik influencer. 

A zaklatás áldozata attól tart, hogy a bírók döntése elriasztja a lányokat és a nőket attól, hogy fellépjenek, ha ilyen támadás éri őket. Az EU Alapjogi Ügynökségének adatai szerint 2016 és 2021 között zaklatást átélő olasz nők 70 százaléka nem tett bejelentést.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#szexuális erőszak#iskola#felháborodás

Címlapról ajánljuk