Külföld

Túl sok vizet ivott, életveszélyes állapotban került kórházba egy amerikai kisfiú

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 20:21

Életveszélyes állapotban került kórházba egy 10 éves kisfiú az amerikai Dél-Karolina államban, miután hat üveg vizet ivott meg egy óra alatt. 

Egy dél-karolinai kisfiút kórházba kellett szállítani, miután egy óra alatt hat üveg vizet ivott meg, melynek elfogyasztásától életveszélyes állapotba került – adta hírül a New York Post.

Az eset július negyedikén, az amerikai függetlenség napján történt. A kisfiú édesanyja elmesélte, hogy a 10 éves gyerek éppen kint játszott az unokatesóival, majd visszament a házba, ahol magához vett egy „kis” vizet.

A szülők azonban nem vették észre, hogy gyermekük hat üveggel gurított le egy óra alatt.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a fiú feje megfájdult, motoros funkciói leálltak, nem bírta mozgatni a végtagjait sem. A szülök ezután kórházba vitték a kisfiút, akinél az orvosok vízmérgezést állapítottak meg, ami a vér veszélyesen alacsony nátriumszintjével jár, és akkor alakul ki, amikor a vesék egyszerűen túlterhelődnek a szervezetbe jutó extrém vízmennyiség miatt.

Az orvosoknak nyolc órába telt, mire rendbe hozták a kisfiút. A szülök elmondása alapján a gyermek teljesen felépült, nem szenvedett maradandó egészségkárosodást. A lap felidézte, hogy az eset nem példa nélküli, sőt végzetes kimenetele is volt már a mértéktelen folyadékbevitelnek: egy 35 éves, kétgyermekes indiai anyuka júliusán hatodikán halt meg, miután fél óra alatt 4 üveg vizet ivott meg.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#Dél-Karolina#kisfiú#vízfogyasztás#kórházba vitték

Címlapról ajánljuk