Külföld

Két év alatt csődbe ment a lottóötös után

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 6:37

A kérdés: el lehet verni csaknem 1 milliárd forintnyi főnyereményt néhány év alatt? A válasz: igen. Mutatjuk, mi kell hozzá.

Callie Rodgers mindössze 16 éves volt, amikor 2003-ban az Egyesült Királyság történetének legfiatalabb lottónyertese lett. Azóta sem ütötte meg senki a főnyereményt ennyire fiatalon. Csaknem 2 millió fontot nyert, mai árfolyamon több mint 800 millió forintot.

A mesés nyeremény előtt pénztárosként dolgozott, óránként 1600 forintnak megfelelő órabérért és a nevelőszüleivel élt.

A főnyeremény után két évvel már csődöt jelentett, ennyi kellett ahhoz, hogy semmi se maradjon a 800 millió forintnak megfelelő összegből.

Néhány évvel később elmesélte, mi történt vele.

Lehúzták, összeverték

Azt mondta, miután nyert kisebbfajta híresség lett a környéken, a kocsmában mindenki úgy ment oda hozzá, mintha ezer éve ismerné, és érezte a nyomást, hogy ezeket az embereket meghívja egy-egy italra. Azt mondta, fogalma sem volt, hogy kiben bízhat.

Túl sok pénz volt ez egy ennyire fiatal embernek. Ha az ember azt mondja, az élete nem fog megváltozni a pénztől, akkor is megváltozik – és nem feltétlenül a legjobb irányba. Ez majdnem tönkretett engem

– mesélte tíz éve a Closernek.

Callie Rodgers a nyereményből kapásból odaadott félmillió fontot a barátainak és a családjának. Ahogy fentebb írtuk, ment a kocsmában is belőle az ismeretleneknek, aztán plasztikáztatott is, és a pénz egy részét dorogokra is költötte.

Volt, hogy eszméletlenre verték, bordáit és fogait is eltörték, maradandó látáskárosodást is szenvedett.

Tavaly már egy olyan állami hitelért folyamodott, amit azok kaphatnak, akiknek olyan kevés a jövedelme, hogy nem tudják belőle fizetni a megélhetési költségeiket.

A jelek szerint azonban mostanra már összeszedhette magát, ugyanis Izlandon fotózták le őt, a Daily Mail beszámolója szerint, ahol a barátnőjével vásárolgatott. Mi tagadás, eléggé megváltozott, látszanak rajta a plasztikai beavatkozások következményei és az is, hogy az évek alatt néhány tetoválással is gazdagodott.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#lottó#nyeremény#gazdagság#szegénység#csőd

Címlapról ajánljuk