Külföld

Videó: elsétáltak a felnőttek a medencében fuldokló hétéves mellett, kisgyerekek húzták ki a partra

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 11:39

A felnőttek a parton sétáltak, mások a vízben úszkáltak, de senkinek sem tűnt fel, hogy mellettük egy levegőért kapkodó kétségbeesett gyerek van. Csak a többi gyereknek. 

Hősként ünnepelnek egy 12 éves és egy nyolcéves kisfiút, akik megmentették egy medencében fulladozó hétéves kisfiú életét. Az esetről készült biztonsági kamerás felvételen látni lehet, ahogy a gyerek feje alá-alámerül a társasházi medencében, majd eltűnik a víz alatt.  

A hétéves Griffin Emerson azután került bajba, hogy levette a karúszóit, és bement a medence mélyebb részébe, elmondása szerint azért, hogy „bebizonyítsam, hogy tudok már úszni”.

Bár a felvételeken látni, hogy több felnőtt is volt a medence mellett és bent a vízben, senkinek sem tűnt fel, hogy a gyerek fulladozik, csak a 12 éves Noah Roche-nak, aki egy felfújható gumimatracon volt a közelében. 

A fiú az ABC News reggeli műsorában elmondta, látta, hogy a fiú lemerül a medence aljára, és bár nem volt biztos benne, hogy nem csak játszik, rossz érzése volt, ezért szólt a medence partján álló testvérének, hogy merüljön le hozzá, és nézze meg, hogy jól van-e.

A fiút végül kiemelték a medencéből, ahol édesanyja rohant oda hozzá, hogy megkezdje a gyerek újraélesztését, miközben kétségbeesve hívta a mentőket, közölve, hogy a fiú nem lélegzik, és a feje elkékült. Az anyának végül sikerült beindítania a fiú légzését. A beszámolók szerint a kisfiú teljesen felépült.


Hozzászólna?

 

Nyitókép: YouTube/NBC News

#Külföld#életmentés#medence#fulladás#gyerekek#egyesült államok

Címlapról ajánljuk