Külföld

Ölre mennek a neten egy egyszerű matekpélda miatt. Ön meg tudná oldani?

rtl.hurtl.hu

2023. július 9. 11:30

Van, aki a nyelvtannal jön, más a fizikával, ami alapján úgy tűnhet, több válasz is lehetséges. De vajon melyik a helyes? Meg tudná mondani?

Adott egy egyszerű matematikai kérdés, amire a gyerekeknek 4 darab válasz közül kell kiválasztani a helyeset. A kérdés nagyon egyszerű.

Melyik az éjfélhez legközelebb eső időpont?

A teszt erre négy válaszlehetőséget ad.

  • A: Délelőtt 11:55 (11:55 a.m.).
  • B: Hajnali 0:06 (12:06 a.m.).
  • C: Délelőtt 11:50 (11:50 a.m.).
  • D: Hajnali 0:03 (12:03 a. m.).

Adná magát a válasz, hogy az éjfélhez legközelebbi időpont az hajnali 0:03, hiszen ez mindössze 3 perccel van éjfél után. Igen ám, de az internet népe valami csavart sejt a dologban.


A fenti bejegyzést már több mint 42 millió ember látta és több ezren kommentelték. A kérdés futótűzként terjed különböző oldalakon a Mirror beszámolója szerint. Sokan ugyanis úgy vélik az „A” válasz a helyes, hiszen a kérdés szerintük arra vonatkozik, hogy melyik a legközelebbi időpont éjfélig, ami miatt egy délelőtti időpont sokkal közelebb van, mint egy hajnali.

Azzal érvelnek, hogy az idő nem mehet visszafele.

Tehát percben hiába van a hajnali 0:03-as időpont a legközelebb, mivel az idő csak előre mehet, ezért onnantól majdnem egy teljes nap van még hátra a következő éjfélig, tehát a „D” nem lehet jó válasz.

Azért sokan vannak, akik szerencsére megértették, hogy a kérdés gyerekeknek szól, nincs benne átverés vagy hitchcocki csavar, és tényleg csak arra kíváncsi a teszt készítője, hogy percben mi van a legközelebb.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#éjfél#teszt#időpont#iskola#szülők

Címlapról ajánljuk