Külföld

Tűz ütött ki egy olasz idősotthonban, hatan meghaltak és 80-an megsérültek

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 10:48

A lángokat gyorsan eloltották, így nem terjedt át az épület többi részére, ugyanakkor rengeteg füst miatt sokan füstmérgezést kaptak. 

Tűz ütött ki egy milánói idősotthonban péntekre virradó éjszaka. Hat ember meghalt, és mintegy 80-an megsérültek, közülük hárman válságos állapotban vannak – közölték pénteken az olasz hatóságok.

A Reuters cikke szerint a tűz az intézmény egyik első emeleti szobájában keletkezett. A lángokat gyorsan eloltották, így nem terjedt át az épület többi részére, ugyanakkor rengeteg füst szabadult fel. Giuseppe Sala, Milánó polgármestere közölte, hogy

az idősotthon két lakója a szobájában égett halálra, négy másik pedig füstmérgezésben halt meg.

A tűzeset pontos körülményeit vizsgálják, vélhetően baleset történt. A helyi tűzoltók vezetője szerint mintegy 80 embert evakuáltak, köztük sok kerekesszékes idős embert, míg további csaknem 80-at kórházba szállítottak. A mentést nagyban megnehezítette, hogy a füst miatt alig lehetett látni, és sok lakó nem tudott segítség nélkül lábra állni.

Nyitókép: Rendőrök biztosítják a helyszínt milánói idősek otthonában keletkezett tűzesetet követően 2023. július 7-én. Claudia Greco / REUTERS

 

#Külföld#milánó#idősotthon#tűzeset#meghaltak#megsérültek

Címlapról ajánljuk