Külföld

Leszállított 19 utast az EasyJet, mert túl nehéz volt a gép

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 12:37

A pilóta közölte a rossz hírt az utasokkal.

19 utast szállítottak le egy Spanyolországból Liverpoolba tartó járaton, ugyanis a gép túl nehéz volt a felszálláshoz. Az este háromnegyed tízkor induló járaton a pilóta felszállás előtt szólt az utasoknak, hogy akadt egy kis probléma.

A túlsúlyos repülőgép és az időjárási körülmények, illetve a rövid kifutópálya miatt nem tudunk felszállni. A biztonság az elsődleges számunkra, ezért a repülőgép súlyát muszáj csökkentenünk, hogy ilyen körülmények között is fel tudjunk szállni. A légitársasággal egyeztetve arra a megoldásra jutottunk, hogy legfeljebb 20 önkéntesnek le kell szállnia a gépről

– mondta a pilóta az egyik utas által feltöltött videóban. Az önkénteseknek fejeként 500 euró kompenzációt ígért a légitársaság, illetve ingyenes átfoglalási lehetőséget is biztosítottak a következő járatra.

A személyzet végül talált 19 utast, akik hajlandóak voltak megvárni a következő járatot, így a gép pár óra késéssel, de biztonságban elhagyhatta a repülőteret. Ez a módszer egyébként bevett szokás minden légitársaságnál, ha azt a körülmények indokolják.

Nyitókép: EasyJet

#Külföld#Easyjet#utas#repülőgép#repülő

Címlapról ajánljuk