Külföld

14 törést szenvedett el az újságírónő, akit brutálisan megvertek Csecsenföldön

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 16:05

Leborotválták a haját is, és pisztolyt szegeztek a fejéhez.

Mint korábban írtuk, kedd reggel fegyveres álarcosok támadtak rá egy ismert orosz újságíróra és egy ügyvédre Csecsenföldön, miután megállították az autójukat. 

Jelena Milasina, a Novaja Gazeta tudósítója a helyi repülőtérről a csecsen fővárosba, Groznijba tartott Alekszandr Nyemov ügyvéddel, amikor megtámadták őket.

Milasina és Nyemov egy olyan nő bírósági tárgyalásán akartak részt venni, akit szerintük politikai okokból igazságtalanul üldöznek. Milasinát és Nemovot brutálisan megverték egy vascsővel, majd többek között arcon rúgták, halálosan megfenyegették, pisztolyt szorítottak a fejükhöz, elvették és összetörték a felszerelésüket.

A Novaja Gazeta most közzétette, hogy néz ki Milasina, akit egy moszkvai kórházban ápolnak: a nő háta sérülésekkel van tele, a haját leborotválták és leöntötték zöld fertőtlenítővel. Összesen 14 törést szenvedett el. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője „súlyos támadásnak” nevezte a történteket, az állami bűnügyi nyomozóhatóságának vezetője pedig vizsgálatot rendelt el.

Nyitókép: Novaja Gazeta

#Külföld#csecsenföld#támadás#újságíró#verés#jelena milasina

Címlapról ajánljuk