Külföld

Bezár a pápák péksége, többet nem kap friss kenyeret Ferenc

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 21:46

Eltűntek a vevők a pápák pékségéből.

Lekapcsolták a sütőt a római Arrigoni pékségben, amely csaknem száz éven át látta el friss kenyérrel a pápákat és a környék lakóit, írja az MTI. A Szent Péter tértől öt percnyi gyaloglással elérhető Borgo Pio utca 126. szám alatti pékségből eltűntek a vevők.

„Megváltozott a környék. A házak, amelyek korábban tele voltak lakókkal, most turistaszállások, a turista pedig bizonytalan vendég, szívesebben eszik az örök város számtalan éttermében, mint otthon” – sajnálkozott a 79 éves Angelo Arrigoni pék, aki apja munkáját folytatta a kis Panificio Arrigoniban, amelyet az 1930-ban, XI. Piusz pápa idejében nyitott meg.

Visszatérő vásárlók hiányában és az emelkedő energiaárak miatt Angelo Arrigoni úgy döntött, eladja az üzletet. Vendégei, akik egy paninóra (szendvicsre), de leginkább egy kis beszélgetésre térnek be, sajnálják, hogy az autentikus hely megszűnik.

A pékséget egyszerű homlokzata is megkülönbözteti a turistacsalogató helyektől, például nincsen terasza. Angelo Arrigoni bővíteni akarta a tevékenységét, bárt akart nyitni, de a városháza nem támogatta. Ráadásul amikor néhány asztalt kitett az utcára, a rendőrök 5000 eurós bírsággal fenyegetve vetették be vele.

Angelo Arrigoni sokáig keresett vevőket, akik átvennék a pékséget, de hiába. A helyiséget már eladta. Ahol kilencven éven át kenyér készült, most egyszerű bolt lesz turistáknak.

Nyitókép: Google Maps

#Külföld#róma#ferenc pápa#pékség#bezár#kemence

Címlapról ajánljuk