Külföld

Rossz kukába dobta valaki a tisztasági betétet, a főnök az összes női dolgozót levetkőztette

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 20:01

Állt a bál a kenyai sajtgyárban, három embert letartóztattak az eset után.

Letartóztattak három embert egy kenyai sajtgyárban, miután egy rossz kukába dobott tisztasági betét miatt hajmeresztő intézkedést hirdettek a főnökök: a menedzser megparancsolta az összes női dolgozónak, hogy vetkőzzenek le, és hadd lássa, ki menstruál közülük, írja a BBC.

A gyár azóta felfüggesztette a női munkavezetőt, aki elrendelte az embertelen intézkedést. A rendőrség arról számolt be, hogy három emberrel szemben nyomoz szexuális zaklatás vádjával. A cég azt közölte, hogy elszomorítja őket az incidens, ami nem tükrözi az általános gyakorlatokat náluk.

A Limuruban történt hétfői eset azután kapott nagy nyilvánosságot, hogy valaki értesítette Gloria Orwoba szenátort, aki a Facebookon számolt be a megdöbbentő bánásmódról. A cég azt ígérte, hogy a jövőben szorosan együtt fognak működni női egészségügyi szakértőkkel, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő többször.

Az afrikai országban még elég elterjedt a „menstruációs megszégyenítés” gyakorlata, ami azt jelenti, hogy a havi vérzésen keresztülmenő nőkkel szemben tisztességtelen elvárásokat támasztanak, és gyakran előítélettel kezelik őket. Az esetről beszámoló Orwoba szenátort például februárban arra utasították, hogy hagyja el a palamentet, mert egy vérfoltnak tűnő elszíneződést vettek észre nadrágján.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#kenya#menstruáció#tisztasági betét#tampon#gyár#sajt#szenátor

Címlapról ajánljuk