Külföld

Kamu szépségszalonban erőszakolt meg nőket három férfi, felakasztották őket

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 16:12

Korábban az interneten keringtek fotók a nemi erőszakról, amelyeket az ál-szépségszalonba érkező nőkön hajtottak végre.

Felakasztottak három férfit Iránban, akiket még 2021-ben tartóztattak le azzal a váddal, hogy ál-szépségszalont üzemeltettek, ahol bedrogozták, és megerőszakolták a női vendégeket, írja az Iran International.

A nyomozás azután kezdődött, hogy a „szépségszalonban” folyó bűntettekről fotók és videók kezdtek el keringeni az interneten. A bíróság szerint a férfiak a mentőktől lopták el a gyógyszereket, amelyekkel elkábították a nőket.

Iránban az iszlám törvények szerint a nemi erőszak büntetése halál, ám sok olyan esetről tudni, amikor szabadon engedtek erőszakoskodókat. Az áldozatok bedrogozása mellett elkövetett erőszak viszont a bűntény legsúlyosabb kategóriája, amiért mindenképp halál jár.

Az egyik férfit hétszeres, a másikat négyszeres nemi erőszak miatt találtak bűnösnek, míg a harmadikra egy erőszakot bizonyítottak rá. A férfiak többször is fellebbeztek a bíróságon, hiába. A keddi akasztásokkal együtt eddig összesen 354 embert végeztek ki Iránban idén, legtöbbjüket drogokkal kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#irán#nemi erőszak#kivégzés#akasztás#hamis#szépségszalon

Címlapról ajánljuk