Külföld

Tömegbe hajtott egy autós Tel-Avivban, többen megsérültek

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 13:26

Az izraeli hadsereg hétfő hajnalban indított húsz éve nem látott mértékű hadműveletet.

Tömegbe hajtott egy palesztin férfi Tel-Avivban egy nappal azután, hogy az izraeli hadsereg hadműveletet indított Ciszjordániában – írta a BBC. A merényletben legalább heten megsérültek, három embert súlyos sérülésekkel kezelnek. A sofőrt a helyszínen lelőtték.

A rendőrök tájékoztatása szerint a gyanúsított a tömegbe hajtott, majd kiszállt a járműből és egy éles tárggyal próbálta meg leszúrni az arra járókat.

Húsz éve nem látott hadművelet

A Reuters szerint hétfő éjszaka háromezer palesztin civil elhagyta a Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben lévő menekülttábort, ahol napközben terrorellenes akciót indított az izraeli hadsereg.

Az izraeli hadsereg hétfő hajnalban indított húsz éve nem látott mértékű hadműveletet több mint ezer katona részvételével és légi fegyverek, köztük drónok támogatásával a dzseníni menekülttábor palesztin fegyvereseinek és fegyvereinek kézre kerítésére. 

A hadsereg közleménye szerint a csapatok fegyverraktárakat, robbanóanyagot gyártó műhelyeket és a terrorista infrastruktúra további részeit keresték, összecsaptak fegyveres palesztinokkal, és légicsapásokat hajtottak végre különböző célpontok ellen a táborban. 

A harcokban a Reuters cikke szerint 

legalább 10 palesztin vesztette életét, 100-an megsebesültek, közülük húsznak életveszélyes az állapota.

Az izraeli hivatalos tájékoztatás szerint a hadművelet „közel áll a kitűzött célok elérésének befejezéséhez”. 

Mahmúd Abbász palesztin elnök háborús bűnnek minősítette a hadműveletet, tiltakozásul pedig általános sztrájkot jelentett be.  


Nyitókép: Mohammed Salem / Reuters

#Külföld#izrael#támadás#sérültek#tel-aviv

Címlapról ajánljuk