Külföld

Videón, ahogy egy öt borját elveszítő kardszárnyú delfin fájdalmában a medence falába veri a fejét

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 7:39

Szívszorító látvány.

A Daily Star „a világ legmagányosabb” kardszárnyú delfinjéről emlékezett meg a napokban. A Kiska névre hallgató állat egy videó révén került be a hírekbe, a felvételen az látható, hogy a kardszárnyú delfin a medencéje falába veri a fejét.

Kiskát 1979-ben fogták el Izland közelében, mindössze kétévesen, majd egy akváriumba került. Kiska sajnálatos módon tavaly márciusban, 47 éves korában elpusztult a kanadai MarineLand létesítményben.

Az állat nem sokkal azután halt meg, hogy kikerült róla a felvétel amelyen falba veri a fejét.


Kiska az összes kicsinyét túlélte, élete utolsó szakaszában teljesen egyedül maradt, depresszióba esett, ennek lett a következménye, hogy megpróbált kárt tenni magában. Phil Demers állatvédő aktivista, azt mondta, Kiska életét valóságos rémálomként lehet leírni, az állat rengeteget szenvedett.

Demers szerint a kardszárnyú lassú és szégyenteljes halált halt apró medencéjében. Az állatvédő felhívja a figyelmet, hogy a MarineLandnél 2019 óta több mint 25 állat pusztult el, ami hatalmas számnak számít.

A MarineLand tulajdonosa időközben meghalt, de mindenképp szeretnék elérni, hogy valakit felelősségre tudjanak vonni a rossz körülmények miatt. A park 1962-es megnyitása óta összesen 26 kardszárnyú delfin volt náluk látható, ezek közül 20 ott is lelte halálát a medencében.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#kardszárnyú delfin#medence#Videó#gyász#fájdalom

Címlapról ajánljuk