Külföld

Tizenkétszer is bántalmazta egyik áldozatát Kevin Spacey

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 18:15

A színész olyan erővel ragadta meg az autóban a mellette ülő férfi péniszét, hogy majdnem karamboloztak. 

Kevin Spacey agresszív „ragadozó” volt, aki becserkészte az egyik állítólagos áldozatát, mielőtt tucatnyi alkalommal bántalmazta őt – hangzott el a southwarki koronabíróságon hétfőn, írja a Guardian.

A férfi áldozat (akinek a neve nem nyilvános) arról beszélt, hogy Spacey „alattomos, nehéz ember volt”, és hogy a viselkedéséről mindenki tudott az Old Vic színházban, ahol 2003 és 2015 között művészeti igazgató volt.

Régebben nevetséges viccnek számított, ami ott történt. Köztudott volt. Apró megjegyzések hangzottak el, ha egy új gyakornok érkezett az egyetemről – egy jóképű fiú –, az emberek azt mondták, hogy „jobb, ha vigyázol”. Köztudott volt, hogy Spacey rosszban sántikál.

Spacey egy hónapig tartó perének harmadik napján a vádló azt állította, hogy a színész rendszeresen fogdosta és bántalmazta őt. Spacey viselkedése állítólag idővel eszkalálódott, a férfi pedig rosszul érezte magát, szégyellte magát és zavarba jött.

Az áldozat arról beszélt, hogy Spacey nagylelkű volt, neki és a barátnőjének az első sorba szóló jegyeket adott különböző premierekre és vacsorákra. A színész rendszeresen azzal hízelgett a férfinak, hogy rengeteg A-listás sztárnak fogja őt bemutatni. 

Elmondása szerint 2022-ig nem érezte magát képesnek arra, hogy a rendőrséghez forduljon. A férfi szerint Spacey „barátságosnak és kedvesnek tettette magát”, de egy „ragadozó” volt, aki „agresszív”.

A férfi elmondta, hogy Spacey a magánéletéről is beszélt neki, beleértve a problémás gyerekkorát. Állítása szerint Spacey az első pillanattól fogva próbálta behálózni őt, hogy lássa, „kileng-e” (az áldozat heteroszexuális – a szerk.).

Állítása szerint minden alkalommal, amikor az évek során kettesben maradtak, Spacey többször is megpróbálta megfogni, megragadni, és nagyon-nagyon kellemetlenül érezte magát. 

Azt mondta, élénken emlékszik az utolsó incidensre, ami miatt megszakította a kapcsolatot Spaceyvel. Azt mondta, hogy a színészt egy Elton John által rendezett partira vitte kocsival, amikor Spacey olyan erősen megfogta a nemi szervét, hogy majdnem összetörte az autót.

Olyan erősen megragadott, hogy majdnem letértem az útról. Nagyon fájt. Az ajtóhoz löktem, és azt mondtam neki: „Ne csináld ezt még egyszer, vagy megütlek!"

Spacey állítólag csak kuncogott, és azt mondta, hogy „ez nagyon beindítja őt”.

A keresztkérdések során a Spaceyt védő Patrick Gibbs KC azt állította, hogy a férfit „izgatottá” tették a találkozások, de ő – aki egy függöny mögül tett vallomást, – így válaszolt: „Rosszul éreztem magam tőle, nagyon kínosan. Nyugtalanítóan” – magyarázta. 

Spacey tagadja a vádpontokat.

Nyitókép: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt

#Külföld#kevin spacey#bántalmazás#szexuális bántalmazás#erőszak#tárgyalás#színész

Címlapról ajánljuk