Külföld

A nap géniusza az ordítva rohanó turista, aki bedugta a kezét a Yellowstone termálvizes forrásába

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 14:05

Ezek a tavak több embert öltek meg, mint bármi más a nemzeti parkban. 

Egy ez hülye ötlet!

– így reagált egy férfi, amikor látta, ahogy egy nő az apjával együtt odamegy az amerikai Yellowstone nemzeti park egyik termálvizes forrásához, hogy megnézze, milyen meleg is annak a vize. Az esetről egy másik turista készített videót, amit a Yellowstone-ba látogató turisták ostoba tetteit bemutató felvételekre specializálódott Instagram-oldalon hoztak nyilvánosságra.

A felvételen látni, ahogy a páros az egyértelmű tiltások ellenére megközelíti a gőzölögve fortyogó vízzel teli tavat, majd a nő leguggol, hogy beledugja a kezét. Aztán rájön, hogy ezt nem tudja megcsinálni annak veszélye nélkül, hogy beleessen, ezért a vele lévő férfi – feltehetően az apja – megfogja, míg belerakja a kezét a tűzforró vízbe.

Ezek után ordítva rohan el a tótól közölve, hogy „ez forró, egy nagyon forró”.

Az amerikai nemzeti parkokat felügyelő szerv, az NPS közlése szerint a kérdéses tó átlagos hőmérséklete majdnem 80 Celsius-fok.

Halálos szépség

A park szabályzata tiltja, hogy a látogatók közel menjenek a termálvizes tavakhoz, amik a park legveszélyesebb látványosságai, amik több embert öltek meg, mint bármi más a nemzeti parkban. 

Az NPS adatai szerint több mint húsz ember halt bele a tavakban szerzett égési sérüléseibe. Köztük volt egy oregoni férfi, aki 2016-ban akart megmártózni az egyik tóban, de belecsúszott, amikor ellenőrizte a hőmérsékletét. Amikor másnap megpróbálták kiszedni a holttestét, már nem találták, mert a savas forró tó teljesen feloldotta.

Tavaly augusztusban pedig egy cipőben lévő lábfejet találtak a nemzeti park egyik meleg vizű tavában. Több hónappal később derült ki, hogy az egy hetvenéves Los Angeles-i férfié volt.

Nyitókép: Instagram/touronsofyellowstone

#Külföld#yellowstone#termálvíz##turista

Címlapról ajánljuk