Külföld

Kiderült, kié volt a Yellowstone egyik forró tavában talált lábfej, de rejtély, mi történt vele

rtl.hurtl.hu

2022. november 20. 17:44

DNS-vizsgálatokkal sikerült azonosítani az áldozatot. 

A nyáron egy cipőben lévő lábfejet találtak a gejzírjeiről híres amerikai Yellowstone park egyik melegvizű tavában. Ahogy akkor arról az rtl.hu beszámolt, a lábfejet a park egyik dolgozója találta meg augusztus közepén, az Abbys Pool nevű tóban, ahogy a felszínen lebeg.

A hatóságoknak a héten sikerült azonosítani a lábfejhez tartozó embert – jelentette az amerikai sajtó. DNS-vizsgálatok alapján kiderült, hogy egy hetvenéves Los Angeles-i férfié volt a láb. 

Az viszont egyelőre rejtély, hogy pontosan mi is történt az Il Hun Ro nevű férfival.

A hatóságok közlése szerint a férfival július 31-én reggel történt valami, aminek nem volt egy szemtanúja sem. Hozzátették, hogy nem történt idegenkezűség, de „bizonyítékok hiányában Ro halálának körülményei tisztázatlanok”. A hatóságok lezárták a nyomozást, aminek eredményeit pár hét múlva fogják nyilvánosságra hozni.

A hatóságok azt nem közölték, hogy mi történt Ro többi testrészével, és azt sem, hogy gyanújuk szerint hogyan halhatott meg.

Halálos tavak

Az Abbys Pool az egyik legmélyebb meleg vizű tó a Yellowstone parkban: 16 méter mély, és vize nagyjából hatvan Celsius-fokos.

A meleg vizű tavak a Yellowstone park legveszélyesebb helyeinek számítanak: több embert öltek meg, mint bármi más a nemzeti parkban.

Hat évvel korábban egy oregoni férfi halt meg, miután belesett egy forró, savas tóba, ami „feloldotta” a testét. 

Nyitókép: Az Abyss Pool. Fotó: lorcel / GettyImages

 

#Külföld#yellowstone park#lábfej#cipő##abyss pool

Címlapról ajánljuk