Külföld

Emberi maradványokat találhattak a Titan roncsai között

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 7:51

A megsemmisült merülőhajón öten vesztették életüket.

Emberi maradványokra bukkanhattak a Titan merülőhajó felszínre hozott roncsai között, írja a parti őrség közleménye alapján a CNN.

Az „állítólagos emberei maradványokat” amerikai orvosok vetik alá vizsgálatnak. 

A roncsokat felszínre hozó távirányítású járműveket üzemeltető cég, a Pelagic Research Services egyelőre befejezte a munkát, mondta el a vállalat a CNN-nek.

Korábbi cikkünkben fotókon mutattuk be, ahogy partra emelik a Titan merülőhajó roncsait. Az amerikai parti őrség tájékoztatása szerint a Titan leszállóvázát és hátlapját találtak meg a roncsok között, egyelőre összesen öt darabot sikerült felhozni.

A halálos mélységben összeroppant merülőhajó darabjait a Horizon Arctic hajó fedélzetéről emelték ki. Arról, hogy a merülőhajó robbanását a túl nagyra tervezett panorámaablak okozhatta, a Híradó számolt be:


Mint arról beszámoltunk, múlt csütörtök este jelentették be, hogy meghaltak a mélytengeri merülőhajó utasai. A Titan roncsait egy kanadai mélytengeri kutatóeszköz találta meg a tenger fenekén, csaknem 4 ezer méteres mélységben, és mintegy 500 méterre a Titanic roncsaitól.

Az OceanGate mélytengeri kutató- és turisztikai vállalat búvárhajóját 4000 méteres merülési mélységre tervezték, azonban az elmúlt héten számos biztonsági kifogás is felmerült vele szemben. A katasztrófa idején öten tartózkodtak a fedélzeten, akik szerették volna megnézni az Atlanti-óceán északi részén 1912-ben elsüllyedt Titanic maradványait.

Nyitókép:  A Titan mélytengeri búvárhajó roncsát emelik partra a Horizon Arctic hajó fedélzetéről az Új-Fundland szigetén fekvő St. John kikötőjében 2023. június 28-án. Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Daly

#Külföld#titan#katasztrófa#merülőhajó#áldozatok#titanic

Címlapról ajánljuk