Külföld

Járványszerűen terjed a kerekesszékes átverés a repülőtereken

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 9:57

Az elsőbbségi beszálláshoz gyanúsan sok ember gyűlik össze kerekesszékben ülve. Olyanok is, akik sietve szaladtak oda. 

Kerekesszékes átverés terjed az amerikai repülőtereken, ahol az elsőbbségi beszálláshoz gyanúsan sok ember csődül össze, mégpedig kerekesszékben ülve – írta a New York Post. Erre egy Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmet, aki a Southwest Airlines amerikai légitársasággal repült, és fotót készített arról, hogy 

húsz utas is kerekesszékben ülve várta, hogy elsőként szállhasson fel a gépre.

Majd leszálláskor már csak hatnak volt szüksége a székre. És ebben benne van egy olyan utas is, aki miután a székben lejött a gépről, felállt, és begyalogolt a mosdóba – írta a Twitter-felhasználó.


Erre többen is jelezték, hogy hasonló átverésekkel találkoztak. Egyikük közölte, hogy „úgy néz ki, mint a repülőtér Las Vegasban”, hozzátéve, hogy „a férjem kerekesszékes parádénak nevezi”. Egy másik elmondta, hogy nemrég egy kerekesszékes mellett ült egy repülőgépen, és megkérdezte tőle, hogy szerinte hány embernek van valóban szüksége a székre, és azt mondta neki, hogy kevesebb, mint a kerekesszékben ülők felének.

Egy másik férfi pedig arról számolt be: látta, ahogy egy férfi az autójától beszalad a repülőtérre, majd ott hirtelen kerekesszékessé változik, hogy elsőbbségi beszállással jusson fel mindenki más előtt a gépre.

Egy fotón pedig azt lehet látni, hogy egy öttagú család úgy jutott fel elsőként a gépre, hogy a nagymamát beültették egy kerekesszékbe, és így mindannyian felmehettek vele. Az idős nő a képek tanúsága szerint valójában felsétált a gépre.

A Southwest Airlines az esettel kapcsolatban közölte, hogy mivel gyakran nem látható szabad szemmel, hogy kinek van szüksége valóban a kerekesszékre, így ellenőrizni sem tudják, hogy csak azok vegyék igénybe az elsőbbségi beszállást, aki valóban fogyatékkal élnek.

Nyitókép: Twitter

 

#Külföld#utazás#repülőtér#kerekesszék#átverés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk